söndag 23 september 2012

Panna cotta

Vit Chokladpannacotta (8 port)

400 g blandande färska bär 
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
75 g strösocker
4 st blötlagda gelatinblad
240 g vit choklad, hackad
250 g hallon
florsocker





Blötlägg gelatinbladen i vatten 20 minuter innan tillagning. Koka sedan upp grädden och mjölken i en kastrull. Tillsätt sockret och chokladen. Krama ur gelatinet och lägg ner det också. Låt allt smälta under omrörning. Sila bort överflödig vätska med enfinmaskig sil eller grov duk. Hällsedan upp allt i portionsformar. Låt stelna i kylen i ett par timmar. Mixa hallonen till en puré med enstavmixer (eller gaffel). Sila bortkärnorna med en finmaskig sil och smaka av med florsocker. Vändsedan i de färska bären.Blötlägg gelatinbladen i vatten 20 minuter innan tillagning. Koka sedan upp grädden och mjölken i en kastrull. Tillsätt sockret och chokladen. Krama ur gelatinet och lägg ner det också. Låt allt smälta under omrörning. Sila bort överflödig vätska med enfinmaskig sil eller grov duk. Hällsedan upp allt i portionsformar. Låt stelna i kylen i ett par timmar. Mixa hallonen till en puré med enstavmixer (eller gaffel). Sila bortkärnorna med en finmaskig sil och smaka av med florsocker. Vändsedan i de färska bären.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar