600 g laxfiléer, skinnfria
200 g räkor
2 dl crème fraîche
2 dl vispgrädde
0.5 dl dill, hackad
1 st zucchini
1 st silverlök
1 st rödlök
1 st paprika, röd
8 st plommontomater eller cocktailtomater
1 msk paprikapulver
Salt och peppar, efter smak
Smör, att steka i samt till ugnsformen
Blanda räkor, crème fraîche, vispgrädde och dill i en skål. Salta efter smak. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och tärna zucchinin och löken. Ta bort kärnhuset och strimla paprikan. Stek alla grönsakerna utom tomaterna i smör. Krydda efter smak och lägg vid slutet i tomaterna, rör om och ta stekpannan från värmen. Smöra en ugnsfast form och lägg grönsakerna i botten. Skär laxen i mindre bitar och lägg på grönsaksbädden. Ugnsbaka mitt i ugnen i 20-30 minuter.
|
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar